KLASSINENHIERONTA

URHEILUHIERONTA

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Hierontaa käytetään lihasten jännitystilojen ja niistä aiheutuneiden kipujen laukaisuun. Hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää kudosten mekaanista muokkausta. Hieronnassa käytettäviä tekniikoita ovat mm, hankaus, puristelu, taputus ja täristys. Hieronnassa aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Kireät lihakset tulevat joustavammiksi. Klassinen hieronta sopii hyvin myös rentoutumiseen.

Urheiluhieronnassa sovelletaan klassisen hieronnan tekniikkaa. Urheiluhieronta on tärkeä osa urheilijan lihashuoltoa, sillä on vammoja ennalta ehkäisevä vaikutus ja vammojen parantuminen edistyy säännöllisellä hieronnalla. Urheiluhieronta auttaa kuormittavasta rasituksesta palautumisen edistämisessä. Poistaa lihasjännityksiä ja kovettumia. Hieronnalla sidekudosten liikkuvuutta ylläpidetään ja poistetaan sidekudoskyhmyjä. Hieronta myös rentouttaa.

Hieronta rentouttaa kaulan, niskan, pää alueen jännittyneitä lihaksia ja parantaa verenkiertoa. Hieronnasta saa apua mm. migreeniin ja päänsärkyoireisiin ja sillä on positiivinen vaikutus masennukseen ja ahdistukseen.

KINESIOTEIPPAUS

KUIVAKUPPAUS

Kinesioteippausta käytetään erilaisiin tuki-ja liikuntaelimistön ongelmiin, kuten myös neurologisiin tiloihin. Muun muassa erilaiset kiputilat, liikemallin tai lihastoiminnan häiriöt (lihasvenähdykset, -revähdykset, päänsäryt, migreenit jne) Myös erilaiset turvotustiloihin kinesioteippauksella voidaan saada apua.

Lämmittää ja tasoittaa verenkiertoa, laukaisee lihasjännitystä ja kipua sekä rentouttaa ja puhdistaa kehoa. Kuivakuppaus hajottaa selluliittia, poistaa turvotusta ja lisää imunestekiertoa. Kuivakuppaus voimistaa vastustuskykyä, ennalta ehkäisee ja hoitaa.